U Pekingu započeli Globalni medijski samit i Forum o video medijima CGTN-a

167
Globalni medijski samit

Treći Globalni medijski samit i Forum o video medijima CGTN-a su u srijedu započeli u Pekingu s temom “Mediji vs. tehnologija.”


Predsjednik Kineske medijske grupe Shen Haixiong je u govoru rekao da bi “uz pozadinu kompliciranog i kompleksnog svijeta, uloga globalnih medija trebala biti konstruktivna, ne destruktivna. Trebali bi promicati integraciju, ne jačati sporove.”

“U povijesti svjetskog razvoja medija, nikada nije bilo povijesnog razdoblja poput ovog, kad tehnologija donosi dubinske promjene u medije,” dodao je.

Kineska medijska grupa ulaže velike napore za iskorištavanje povijesnih mogućnosti koje donosi razvoj znanosti i tehnologije u medije i predložila je razvoj strategije “5G 4K/8K UI” radi potpunog zadovoljavanja potrebe novih medija za novim tehnologijama i učinkovitog promicanja aktiviranja nove tehnologije u novim medijima.

Samit će sadržavati rasprave o nizu tema usmjerenih na odnose između tehnologije i medija. Među tim temama su “5G i budućnost: novo doba tehnološke inovacije” i “Tehnologija, vijesti i nova generacija: Evolucija konzumacije sadržaja.”