U Kragujevcu otvorena kineska tvornica auto dijelova

621
Kineska tvornica auto dijelova Kragujevac

Kineska tvornica auto dijelova tvrtke “Yanfeng Automotive Interiors”, koja će proizvoditi komponente za unutrašnjost automobila, otvorena je u četvrtak u Kragujevcu u Srbiji.


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je kako je je danas jako važan dan za Kragujevac i Srbiju i čestitao prvim zaposlenicima kojih je trenutno 193.

“Prva produkcijska linija je instalirana, druga je stigla, a treća i četvrta stižu do travnja. Očekujem prvih 400 zaposlenih do kraja ove godine, a 800 do kraja 2023. godine”, rekao je Vučić.

Kineska veleposlanica u Srbiji Chen Bo izrazila je uvjerenje da će otvaranje tvornice koristiti razvoju kompanije u Europi, ali i ekonomskom prosperitetu Kragujevca i pritom dodala da će do 2023. godine vrijednost proizvodnje dostići 76 milijuna eura.

Kompanija “Yanfeng Automotive Interiors” svjetski je lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost najpoznatijih svjetskih proizvođača, poput “Mercedesa”. Sa sjedištem u Shanghaju ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih, prenose srbijanski mediji.