Treću godinu za redom prvo mjesto u svijetu za kineske turiste

1865

Najnoviji „Svjetski barometar turizma”, koji izdaju Ujedinjeni Narodi navodi da je postotak porasta broja kineskih turista u 2015. godini, dostigao dvocifrenu brojku, i da su kineski turisti definitivno ti koji su najviše trošili na svojim putovanjima u inozemstvo.

U totalu oko 120 miliona kineskih turista tijekom prošle godine putovalo je kako po Aziji, tako i po Sjedinjenim Američkim Državama i Europi.

Ovo je treća godina za redom kako kineski turisti prednjače po svojim putovanjima i trošenju novca na istim, gdje su recimo tokom prošle godine potrošili oko 194 milijarde američkih dolara, navodi Kineska nacionalna administracija za turizam.

Najpopularnije destinacije za kineske turiste su Tajland, Japan i Singapur, kada je riječ o Aziji, ali ne zaostaju puno ni Sjedinjene Američke Države, Francuska i drugi dijelovi Europe.

U prošloj godini kada je riječ o Europi, najpopularnija je bila Francuska, pa je tako u toku 2015. godine ovu državu posjetilo oko 2 miliona kineskih turista, a vlada Francuske se nada da će narednih godina udvostručiti broj Kineza koji žele da posjete njihovu državu, pa je u cilju toga obezbjedila i dodatne vizne olakšice.