Tradicionalna kineska medicina pomaže u liječenju preko 60 000 slučajeva COVID-19

855
tradicionalna kineska medicina

Tradicionalna kineska medicina (TCM) pomogla je u liječenju preko 60 000 pacijenata nove koronavirusne bolesti (COVID-19) u Kini, pokazali su podaci Nacionalne uprave tradicionalne kineske medicine.


TCM je pokazala pozitivne učinke u zaustavljanju blagih slučajeva razvoja u teške slučajeve i uključena je u nacionalni plan dijagnoze i liječenja COVID-19, rekao je Xu Nanping, potpredsjednik znanosti i tehnologije, na tiskovnoj konferenciji u petak.

Na temelju kliničkih podataka, Nacionalno zdravstveno povjerenstvo i Nacionalna uprava tradicionalne kineske medicine zajednički su preporučili biljni recept, rekao je Li Yu s upravom.

Među 701 pacijentom iz 10 pokrajina koji su koristili biljni recept, 130 ih se oporavilo, 51 je pokazalo simptome izliječenja, a 268 je ublažilo svoje simptome, rekao je Li.

Upotreba TCM-a u ranim fazama i integracija tradicionalne kineske i zapadne medicine pokazale su se važnom metodom u liječenju više pacijenata i smanjenju smrtnosti, rekao je Yu Yanhong, zamjenik šefa uprave.