Tradicionalna kineska kultura oživljava TV reality show program

1815
kinesko pismo

Televizijske emisije s kulturalnim temama su oživljene u Kini nakon što su dvije reality emisije, koje je producirala Kineska središnja televizije, postale popularne.

Deset epizoda dug “Kviz klasične kineske poezije” je izazvao žestoku raspravu redefinirajući mišljenje publike o poeziji, s temama za uživanje u klasičnoj kineskoj poeziji i ljepoti života.

kultura kviz

Od kada je prikazan, program je hvaljen zbog dodavanja vitalnosti TV programu s izvrsnim izvedbama natjecatelja, impresivnim komentarima sudaca, kao i inovativnim načinom interakcije.

U emisiji, pjesme mogu biti prilagođene za pjevanje ili prikazane kroz umjetničke slike.

Natjecatelj koji može upamtiti najveći broj pjesama ne mora nužno biti konačni pobjednik, a brza reakcija i uporaba pjesničke građe znače mnogo više u natjecanju.

kultura kviz

Wu Yishu (17), učenica viših razreda srednje škole iz Šangaja, je pobjednica ove sezone.

Njeno bogato znanje o klasičnoj poeziji je sve impresioniralo i postala je poznata na Internetu.

Uspjeh ove tinejdžerice je potaknuo mnoge odrasle i djecu na razmišljanje o važnosti tradicionalne kineske kulture.

“Za mnoge od nas, pjesme su težak dio učenja u školi. Međutim, ponovo sam stekao samopouzdanje nakon gledanja emisije, jer sam mogao odgovoriti na mnoga pitanja tijekom emisije. Mislim kako je to cilj emisije, učiniti poeziju pristupačnom,” rekao je Xia Guoshuang, računovođa koji radi u Pekingu.

Nakon ogromnog uspjeha ove emisije, još jedna emisija, “Čitači”, je također izazvala veliki interes kod publike.

Pozivajući utjecajne slave osobe u svaku epizodu, “Čitači” žele interpretirati snagu i vrijednosti koje stoje iza tradicionalne kineske kulture, naročito pisanje znakova koji se čine mističnima.