Tradicionalna kineska kultura dobiće više mesta u udžbenicima

561
učenici knjige udžbenici škola

Tradicionalna kineska kultura istaknuta je u novim udžbenicima o kineskom, istoriji i ideologiji i politici za srednjoškolce u narednom semestru.


“Novi kineski udžbenici imaju izbor 67 klasičnih dela drevne poezije i proze koja čine 49,3 odsto svih lekcija”, rekao je Ven Rumei, glavni urednik novih kineskih udžbenika, na konferenciji za novinare koju je održalo Ministarstvo obrazovanja u utorak.

Pored sadržaja o politici, ekonomiji, društvu i vladavini zakona, udžbenici o ideologiji i politici takođe pridaju značaj tradicionalnoj kineskoj kulturi.

“Udžbenici nude sistematsko izlaganje o tradicionalnoj kineskoj kulturi, u rasponu od njenog porekla, obeležja i savremenih vrednosti do reprezentativnih ličnosti i važnih ideologija”, rekao je Džang Jibin, glavni urednik udžbenika o ideologiji i politici.

Udžbenici istorije pomoći će učenicima da shvate zakone istorije, slede osnovne socijalističke vrednosti i nauče finu tradicionalnu kinesku kulturu, rekao je Džang Haipeng, glavni urednik udžbenika istorije.

Nove udžbenike učenici će koristiti u prvim razredima srednjih škola od jesenjeg semestra, a pokrivaće učenike svih razreda u budućnosti.