Think-tank simpozij u Pekingu — 19. Nacionalni kongres ključan je za Kinu i razvoj svijeta

757
Think-tank simpozij

Prema riječima stručnjaka koji su se u četvrtak okupili na simpoziju međunarodnih think-tank organizacija, 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine nije bio važan samo za razvoj Kine, već i za razvoj cijeloga svijeta.

Uz temu ”19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine: implikacije za Kinu i svijet”, simpozij je privukao više od 240 stručnjaka iz raznih think-tankova i bivših visokopolitičkih dužnosnika iz Kine te 31 druge zemlje, regije i raznih međunarodnih organizacija, a sponzorirali su ga Kineska akademija društvenih znanosti i Kineski centar za međunarodne gospodarske razmjene.

Think-tank simpozij

Obraćajući se na simpoziju koji je organiziran u Pekingu, Huang Kunming, šef Odjela za promidžbu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, naglasio je kako je prošlomjesečni kongres, usmjeravajući se na ljudske težnje za sretnijim životom, postavio akcijski plan i nacrt za budući razvoj.

Tijekom 19. Nacionalnog kongresa Komunistička partija NR Kine u svoj statut postavila je i ”Misao Xija Jinpinga o socijalizmu s kineskim obilježjima za novu eru”.