Telefonski razgovor Li-Merkel o novom koronavirusu

298
Kina i Njemačka

U nedjelju navečer održan je telefonski razgovor Li-Merkel o kineskim mjerama prevencije i kontrole epidemije novog koronavirusa.


Kineska vlada je uvijek najveći prioritet davala sigurnosti i zdravlju ljudi. Kineski rad na prevenciji i kontroli epidemije je otvoren, transparentan i visoko odgovoran te se informacije na vrijeme objavljuju kineskom narodu i međunarodnoj zajednici, rekao je kineski premijer Li Keqiang.

Premijer Li je rekao kako se nada da međunarodna zajednica, uključujući Njemačku, može ostati racionalna, podržati kineske napore u obuzdavanju epidemije, održati normalne bilateralne razmjene i povećati međunarodnu suradnju u javnoj zdravstvenoj sigurnosti, dodajući kako se nada da Njemačka može Kini pružiti nužne pogodnosti radi nabavke medicinskih potrepština iz Njemačke kroz komercijalne kanale.

Sa svoje strane njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je kako Njemačka obraća veliku pozornost na razvoj epidemije i da odlučne mjere koje je poduzela kineska vlada kineski narod snažno podržava,

Izrazila je zahvalnost Kini radi podrške i pomoći njemačkim građanima koji u njoj žive, dodajući kako je Njemačka voljna povećati suradnju s Kinom u prevenciji i kontroli epidemije, nastavljati pružati Kini medicinsku pomoć i učiniti sve kako bi pomogla Kini da pobijedi u borbi protiv epidemije.