Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018.: Velika kineska prisutnost na marginama

1782
sp nogomet

Iako se reprezentacija Kine ne natječe na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, postoji snažna kineska prisutnost na terenu i izvan njega.

Eastday Sports je izvijestio kako su službene lopte koje će se upotrebljavati u utakmicama izrađene u tvornici u Dongguanu u pokrajini Guangdong. Upravitelj Wang Chong je rekao kako sve lopte dolaze s prve kineske potpuno automatizirane proizvodne trake, a svaka ima kod na sebi koji ljudi mogu skenirati kako bi saznali kad i gdje je proizvedena.

Kineska tvrtka Kaydord omogućuje službene licencirane proizvode, uključujući maskotu Svjetskog prvenstva vuka Zabivaku. Kayford također ima ekskluzivna prava na proizvodnju i prodaju službenih proizvoda, koji uključuju igračke, šalice, privjeske za ključeve i dresove, po vlastitim cijenama.

Obožavatelji također mogu nabaviti komemorativne kovanice koje je izradila Kovnica novca Nanjing, koja ima stoljeće dugu tradiciju, izvijestio je Economic Information Daily.

Sedam kineskih poduzeća sponzorira Svjetsko prvenstvo kako bi stupila na globalno tržište.

Deset igrača kineske Super Lige (uključujući jednog bivšeg) će činiti kineske navijače ponosnima noseći nacionalnu čast svoje zemlje na terenu.

Prema ruskim procjenama, podržavati će ih skoro 100 000 kineskih navijača koji će otputovati u Rusiju radi turnira. Isti broj riječnih rakova, iz kineske pokrajine Hubei, također će otići u Rusiju kako bi nogometni navijači mogli uživati u ovom kineskom specijalitetu.

Foto: FIFA