Svetsko prvenstvo u kompjuterskim igrama: Kina najuspešnija

389
Svetsko prvenstvo u kompjuterskim igrama

Juče je završeno Svetsko prvenstvo u kompjuterskim igrama 2019. godine (WCG), koje je održano u Sijanu, glavnom gradu severozapadne kineske provincije Šaansi.


Kineski igrači osvojili su četiri od ukupnih šest zlatnih medalja. Prvak turnira 2009. Vang “Infi” Sjuven pobedio je zemljaka Huang “TH000” Sijangsijanga 2:1 u finalu “Warcraft III”, osvojivši još jednu titulu u svojoj igračkoj karijeri.

U finalu “Dota 2” publika je svedočila o još jednom ubedljivom nastupu Kineza Njubija (Newbeea), koji je osvojio zlatnu medalju bez gubitka ijedne utakmice na prvenstvu.

U novonastalom događaju “Honor of Kings” na prvenstvu, DTim (DTeam) je krunisan šampionskom titulom nakon što je u finalu pobedio VSTAR 2:0.

Zajedno sa titulom u takmičenju “CrossFire” koju je Super Valiant osvojio u subotu, Kina je osvojila četiri zlatne medalje u ukupnih šest takmičenja na domaćem terenu.

Mate “Eksigo” Kalenic je izvojevao jedno zlato za Mađarsku u “Hearthstone-u” i Džekson “DžusiJ” Val izborio je zlatnu medalju za Sjedinjene Američke Države.