Sniženja poreza i naknada u Kini tijekom prve četvrtine ukupno dostigla 742 milijarde yuana

162
kineski porezi

Državna porezna uprava Kine je u srijedu objavila da su sniženja poreza i naknada u zemlji ukupno iznosila 742,8 milijardi yuana (približno 105 milijardu američkih dolara) u prvoj četvrtini godine.


U tome su povlaštene mjere za poreze i naknada predstavljene 2020 radi podrške gospodarskom razvoju i obuzdavanju epidemije COVID-19 ukupno uštedjele 318,2 milijardi yuana, rekao je na tiskovnoj konferenciji Cai Zili, dužnosnik Državne porezne uprave.

Preostalih 424,6 milijardi yuana poreza i naknada su sniženi kao rezultat provedbe veće razine smanjenja politika i naknada započete prošle godine.

U prvoj četvrtini su vlasti prikupile ukupno 3,48 bilijuna yuana poreznih prihoda nakon odbitka povrata izvoznog poreza, za 16,4% manje nego godinu ranije.

Očekuje se da će se pad poreznih prihoda smanjiti u drugoj četvrtini zbog ubrzanja obnove života i proizvodnje, rekao je Cai.

Nakon izbijanja epidemije je Kina provela niz mjera za smanjenje poreza i naknada radi smanjenja tereta za tržišne entitete, naročito male tvrtke i samozaposlene osobe.