Sinhua pokrenula projekat pametne redakcije

319
projekat pametne redakcije

Kineska novinska agencija Sinhua pokrenula je projekat pametne redakcije koji se smatra revolucijom u proizvodnji vesti i komunikaciji.


Pametna redakcija je važan korak u procesu ubrzanja izgradnje nove novinske agencije svetske klase, izjavio je predsednik te novinske agencije Cai Mingdžao.

Pametna novinarska redakcija je bazirana na veštačkoj inteligenciji i karakteriše je saradnja između ljudi i računara. Njen cilj je značajno povećanje inovativnih sposobnosti i proizvodnje, kao i efikasnija komunikacija novih medijskih proizvoda.

Pametna redakcija uz pomoć veštačke inteligencije identifikuje hitne događaje i otkriva vruće teme u ranoj fazi. Reporteri će biti u mogućnosti da koriste, između ostalog, pametne telefone i naočare za virtuelnu stvarnost tokom prenosa uživo u svakom trenutku.

Urednici i reporteri novinske agencije Sinhua navode da će uz pomoć ovog inteligentnog sistema produktivnost biti povećana tri do pet puta i da će biti postignuta značajna ušteda vremena i energije koje će oni moći da koriste za druge kreativne inovacije.