Si naglasio koji značaj ima tradicionalna kineska medicina

129
tradicionalna kineska medicina

Kineski predsednik Si Đinping naglasio je koliko važnu ulogu ima tradicionalna kineska medicina u izgradnji „Zdrave Kine“.


Zemlja bi trebala da zadrži fine elemente iz tradicionalne kineske medicine i da ih inovira, rekao je Si nedavno i naglasio da je tradicionalna medicina blago kineske civilizacije koja predstavlja mudrost nacije i njenog naroda. Ova predsednikova uputsva dostavljena su na nacionalnoj konferenciji tradicionalne kineske medicine.

Si Đinping je rekao i da podjednak značaj treba da imaju tradicionalni kineski i zapadni lekovi, kao i da je potrebno preduzeti napore kako bi se omogućilo da se te dve medicine međusobno dopunjuju i zajednički napreduju.

On je takođe naglasio da je potrebno raditi na promociji tradicionalne kineske medicine na međunarodnom nivou.

I kineski premijer Li Kećijang je ocenio da tradicionalna kineska medicina predstavlja veliki izum kineske nacije. On je naglasio značaj promovisanja obuke, kao i naučnih i tehnoloških inovacija u procesu istraživanja i razvoja lekova.

Na nacionalnoj konferenciji tradicionalne kineske medicine nagrađeni su pojedinci koji su dali izuzetan doprinos razvoju ove tradicionalne medicine.