Šef italijanske diplomatije: Prijateljstvo Italije i Kine omogućava nam da spasimo ljudske živote

32
Kina i Italija

Do 6 sati popodne u Italiji je potvrđeno 74.386 slučajeva zaraze od Covida-19. Samo u proteklih 24 sata prijavljeno je 5.210 novih slučajeva, a do sada su u toj zemlji preminule 7.503 osobe.


Šef italijanske diplomatije Luigi Di Maio izrazio je zahvalnost što su mnoge zemlje pružile pomoć Italiji. Kada je reč o pomoći od Kine, on je naveo da ljudi koji su se nekada smejali inicijativi Pojas i put, sada moraju da priznaju da održavanje ovog prijateljstva omogućava Italiji da spasi što više ljudi.

U Intervjuu za CCTV, Di Maio je rekao da kada je odlučio da pokloni 40.000 maski Kini tada je bio napadan u Italiji zašto daje maske koje bi trebalo da štite Italijane. Sada je Kina poslala Italiji nekoliko miliona maski. On je naglasio da će Italija zapamtiti sve zemlje koje su joj pružile pomoć.

Kina je prva zemlja koja je uputila medicinske potrepštine i stručnjake u Italiju. Na početku izbijanja epidemije u Wuhanu, Italija je u ključnom trenutku pružila potreban medicinski materijal stanovnicima Kine.

Kina je juče poslala i treću turu pomoći Italiji u kojoj ima 14 stručnjaka i puno medicinskog materijala. Prva grupa stručnjaka koju je Kina poslala u Italiju, završila je svoj zadatak i vratila se u Kinu.