Sastanak Peng Lijuan-Tamara Đukanović

2796
Sastanak Peng Lijuan-Tamara Đukanović

Peng Lijuan, supruga predsednika Kine Si Đinpinga, sastala se danas u Pekingu sa Tamarom Đukanović, suprugom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Peng je tom prilikom izjavila da je tokom posete predsednika Si Đinpinga Srbiji 2016. godine duboko osetila veliko prijateljstvo koje vlada i narod Srbije gaje prema Kini.

Kinesko-srpski odnosi se trenutno nalaze na vrlo dobrom nivou.

„Dve zemlje treba da jačaju kulturnu i međuljudsku razmenu i unapređuju međusobno upoznavanje, kako bi se omogućio bolji razvoj bilateralnih odnosa”, rekla je Peng Lijuan.

Peng je visoko ocenila napore koje je Tamara Đukanović uložila u pomoć neprivilegovanim društvenim grupama i u očuvanje interesa dece.

„Kina pridaje veliki značaj poslovima u vezi sa ženama i decom. Kao specijalna izaslanica UNESKO-a za unapređenje obrazovanja devojaka i žena, želim sa Srbijom da podelim uspešna iskustva Kine u toj oblasti”, rekla je Peng.

Tamara Đukanović je zamolila Peng da predsedniku Siju prenese Vučićev srdačan pozdrav, istakavši da je narod Srbije zahvalan na dugoročnoj dragocenoj podršci i pomoći Kine.

„Srbija se odlučno zalaže za razvoj odnosa s Kinom i želi da bude njen iskreni prijatelj i partner”, zaključila je Tamara Đukanović.