Sastanak Li Zhanshu – Goran Jandroković

265
Sastanak Li Zhanshu - Goran Jandroković

Kineski vodeći zakonodavac Li Zhanshu se u ponedjeljak sastao sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, pozivajući na jačanje razmjena između zakonodavnih tijela dvije zemlje.


Li, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa, je Jandrokoviću poželi dobrodošlicu prilikom prisustvovanja na drugom Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu.

Hvaleći Hrvatsku kao važnog suradničkog partnera unutar EU-a i regije središnje i istočne Europe je Li pozvao dvije zemlje da održe zamah razmjena na visokoj razini, prošire pragmatičnu suradnju i ojačaju razmjene između zakonodavnih tijela pod vodstvom dvoje šefova država.

Jandroković je čestito na 70. obljetnici osnutka Narodne Republike Kine i rekao kako se Hrvatska uvijek pridržavala principa jedne Kine te podržava izgradnju Pojasa i puta i suradnju između zemalja srednje i istočne Europe i Kine i u njima sudjeluje.

Hrvatska je spremna raditi s Kinom i igrati konstruktivnu ulogu u promicanju odnosa EU-e i Kine te suradnje između zemalja srednje i istočne Europe i Kine, rekao je Jandroković.