Sastanak Dalipagić – Ji: Razmatrana uspostava zračne linije Peking- Sarajevo

242
sastanak Dalipagić - Ji

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić primio je u nastupnu posjetu veleposlanika Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga s kojim je razgovarao o suradnji dviju zemlalja u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti.

U oblasti infrastrukture razgovarano je o Memorandumu o razumijevanju između Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine o jačanju suradnje u izgradnji infrastrukture, a koji je pokrenulo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i koji je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine podržalo.

Dalipagić je upoznao veleposlanika Ji Pinga da je Bosna i Hercegovina provela sve potrebne procedure na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine kako bi se potpisala i dva Memoranduma i to: Memorandum o razumijevanju o suradnji u oblasti medija između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine i Memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank suradnje između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine, te da se očekuju naredne aktivnosti Republike Kine kako bi se potpisali navedeni Memorandumi.

Također, na sastanku razgovarano je i o zaključivanju Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o civilnom zračnom prijevozu, te uvođenju zračne linije na relaciji Peking – Sarajevo.

Dalipagić i veleposlanik Ping izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju zemalja i istakli očekivanja da će se ona nastaviti i u narednom razdoblju, posebno kada su u pitanju oblasti prometne infrastrukture, prometa i komunikacija.

Dalipagić je čestitao veleposlaniku Pingu na imenovanju, poželjevši mu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, kao i mnogo uspjeha u budućem radu.