Šangajska organizacija za saradnju: Vang Ji će učestvovati na video sastanku

87
kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi

Državni savetnik i ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji prisustvovaće u sredu video sastanku sa ministrima spoljnih poslova Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


Ministri spoljnih poslova razmenjivaće mišljenja o saradnji u borbi protiv kovida-19 i međunarodnoj i regionalnoj situaciji.

ŠOS je u februaru izdao saopštenje da podržava napore Kine u borbi protiv koronavirusa, naglasivši da zemlje članice ŠOS-a pozdravljaju odlučne mere kineske vlade i ljudi da se bore protiv epidemije koronavirusa. Izražena je i spremnost da se pruži potrebnu pomoć i da se unapredi bliska saradnja sa Kinom.

Zemlje članice ŠOS-a održavaju bliske međusobne kontakte na nivou šefova država, kao i šefova ministarstava i agencija odgovornih za zdravlje i bezbednost.

Podsetimo, 1. aprila je održana videokonferencija na kojoj su se učesnici osvrnuli na epidemiološku situaciju u državama članicama i razgovarali o unapređenju saradnje i efikasnim načinima lečenja pacijenata.