Šangaj spreman za II Kineski međunarodni sajam uvoza

332
Kineski međunarodni sajam uvoza

II Kineski međunarodni sajam uvoza održaće se u Šangaju od 5. do 10. novembra ove godine.


Tim povodom Ministarstvo trgovine Kine održalo je brifing tim povodom, te je najavljeno da će predsednik Kine Si Đinping prisustvovati sajmu i održati uvodni govor. Si će posle svečanog otvaranja sajma zajedno sa liderima drugih zemalja obilaziti paviljone. Tokom sajma, predsednik Kine će se sastati sa šefovima država i vlada koje će učestvovati na ovogodišnjem sajmu.

„Predsednik Si drugu godinu zaredom prisustvuje sajmu, što u potpunosti pokazuje veliku pažnju Vlade Kine, otelovljuje podršku Kine multilateralnom trgovinskom sistemu i promovisanju trgovinske liberalizacije i olakšica. Pokazuje i praktičnu aktivnost Kine za unapređenje otvorene svetske ekonomije i stvaranje zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva“, podvukao je zamenik ministra trgovine.

Na brifingu sje rečeno da su do sada učešće potvrdili predstavnici političkih, trgovinskih, akademskih krugova iz više od 170 zemalja, regiona i međunarodnih organizacija. Na sajmu učestvuju 64 zemlje i tri međunarodne organizacije, od kojih 15 počasnih država: Kambodža, Češka, Francuska, Grčka, Indija, Italija, Jamajka, Jordan, Kazahstan, Malezija, Peru, Rusija, Tajland, Uzbekistan i Zambija. Paviljoni država zauzimaju 30 hiljada kvadratnih metara.

Osim toga, više od 3000 preduzeća iz 150 zemalja će predstaviti svoje proizvode, tehnologije i usluge, na prostorima u površini od 330 hiljada kvadratnih metara.

Očekuje se da će sajam posetiti preko 500 hiljada uvoznika i posetilaca.