Šangaj: Odobrena prva otvorena cesta za testiranje vozila sa autonomnim upravljanjem u centralnom dijelu grada

202
prva otvorena cesta za testiranje vozila sa autonomnim upravljanjem

Šangaj je u subotu objavio da će omogućiti cestovno testiranje vozila sa autonomnim upravljanjem na 30,6 km dugoj otvorenoj cesti u u centru grada, u novom dijelu grada Pudong.


Ovo je prva otvorena cesta za testiranje s autonomnim upravljanjem u centralnom dijelu grada u Kini. Šangaj je prethodno odredio nekoliko otvorenih testnih cesta u predjelima Jiading, Lingang i Fengxian u predgrađima.

Sudeći prema najavi ureda uprave mjesta Jinqiao iz šangajske pilot-zone slobodne trgovine u Pudongu, u budućnosti će se graditi pametne ceste za koordinirano testiranje i cesta i vozila s autonomnim upravljanjem.

Yang Ye, direktor ovog ureda, rekao je da će područje Jinqiao u budućnosti promicati otvaranje svih cesta za vozila s autonomnim upravljanjem.

Jinqiao, dom SAIC-GM-a (SAIC General Motors Corporation Limited je joint venture preduzeće General Motors Company i SAIC Motor), je napredno područje automobilske industrije. Ujedno je domaćin i prvom industrijskom parku u Šangaju za komercijalizaciju 5G, uključujući razvoj vozila s autonomnim upravljanjem.