Samit foruma medijske zajednice Pojasa i puta 2019.

250
Samit foruma medijske zajednice Pojasa i puta

Čelnici nekih od svjetskih vodećih novinskih institucija su se okupili u Pekingu, a povod je Samit foruma medijske zajednice Pojasa i puta 2019.


Shen Haixiong, zamjenik voditelja Odjela promidžbe Centralnog komiteta KPK i čelnik Kineske medijske grupe se sastao s predsjednikom Reutersa Michaelom Friedenbergom i čelnicima Associated Pressa. Nazočni su izrazili zajedničko poštovanje prema univerzalnim novinarskim vrijednostima, poput istine, objektivnosti i poštenja. Shen je rekao kako je Kineska medijska grupa zainteresirana za suradnju s Reutersom oko izvještavanja o vijestima i predvođenja globalnog mišljenja.

Friedenberg je naglasio važnost koju Reuters pridaje kineskom medijskom tržištu i rekao kako se njgova ogrganizacija nada da će razviti suradničke odnose s Kineskom medijskom grupom.

Tijekom sastanka s vodstvom Associated Pressa je Shen rekao kako je suradnja s AP-ovom globalnom službom bila plodonosna te je izrazio nade da će se nastaviti.

Predstavnici Associated Pressa su iskoristili priliku kako bi pohvalili nedavne korake Kineske medijske grupe u kvaliteti i inovaciji, govoreći kako AP ne smatra Kinesku medijsku grupu rivalom, već prijateljem.