SAD i Kina trebaju olakšati suradnju u borbi protiv bolesti COVID-19 radi budućnosti svijeta

73
kineski veleposlanik u SAD Cui Tiankai

Sjedinjene Američke Države i Kina trebaju olakšati bilateralnu suradnju u borbi protiv bolesti COVID-19 koja pogađa preko 180 zemalja i regija, kako bi spasili budućnost globalne zajednice, rekao je kineski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama Cui Tiankai.


“Hajdemo raditi zajedno u reakciji na ovu globalnu krizu, kako bi spasili ljudske živote, budućnost globalnog gospodarstva i budućnost globalne zajednice. To je naš glavni zadatak,” rekao je Cui 3. travnja u intervjuu s Ianom Bremmerom u tjednoj digitalnoj i emitiranoj emisiji Gezro World, koja je u nedjelju Američka javna televizija prikazala u subotu na nacionalnoj razini.

“Ovo je tako složen i sveobuhvatan odnos. No, srećom su na vrhovnoj razini naša dva predsjednika održala dobru međusobnu komunikaciju,” rekao je Cui odgovarajući na pitanje o vezama Kine i SAD-a.

“Ovo je vrijeme za solidarnost i suradnju,” rekao je Cui. “Hajdemo se koncentrirati na pozitivne stvari. Usredotočimo se na naše zajedničke interese i uzajamne potrebe.”