Rio 2016. pušta u prodaju posljednjih 100 000 ulaznica

711

U četvrtak počinje prodaja 100 000 ulaznica za različita natjecanja u nizu olimpijskih kategorija što bi, prema riječima organizatora, mogla biti posljednja šansa da obožavatelji gledaju svoje najdraže sportaše na Olimpijadi 2016 u Riju.

U posljednji krug prodaje ulaznica uključene su i one za svečano otvaranje, zakazano za 5. kolovoza, odnosno manifestaciju zatvaranja Igara koja će se održati 21. kolovoza.

Dosad nedostupne ulaznice za plivačka natjecanja i teniske oglede također ulaze u prodaju kao i natjecanja za medalje u odbojci, košarci i nogometu.

Ljubitelji sporta moći će kupiti ulaznice na službenom portalu Rio 2016. te kod ovlaštenih prodavača te je ovo posljednje puštanje u prodaju velikog broja njih.

”S obzirom na to da su pripreme na borilištima gotove te su finalizirani planovi za prijenos neka sjedaća mjesta su dodana jer su potrebe televizijskih ekipa smanjene zbog čega ima više mjesta,” stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici organizacijskog odbora OI 2016.

Oni su inače početkom ovog mjeseca objavili da je već prodano 4,3 milijuna karata od 6 milijuna. Po broju prodanih ulaznica najpopularniji je nogomet, a slijede ga košarka, odbojka, atletika i rukomet.