Putna groznica ne jenjava, u Kini sve više turista

761
Kineski zid

Oko 258,1 milijun turističkih putovanja obavljeno je diljem Kine od prošlog petka, odnosno tijekom prva četiri dana praznika povodom lunarne nove godine. 

Radi se o povećanju od 14,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, sudeći prema službenim podacima. Od petka do ponedjeljka, prihodi od turizma dosegli su 316 milijardi yuana (oko 45,95 milijardi američkih dolara), što je povećanje za 16 posto na godišnjoj razini, pokazali su službeni podaci iz Kineske državne uprave za turizam (CNTA).

CNTA je u prethodnim predviđanjima objavila kako očekuje da će Kina svjedočiti oko 343 milijuna posjetitelja odnosno njihovih putovanja tijekom sedmodnevnog razdoblja praznika povodom Kineske nove godine. Radi se o porastu za 13,6 posto u odnosu na godinu ranije.

Osim toga procjenjuje se i da će tijekom praznika više od šest milijuna Kineza otputovati u inozemstvo.

U odvojenom priopćenju koje je objavljeno u ponedjeljak, CNTA je pozvala lokalne nadležne službe da ulože dodatna nastojanja kako bi se omogućila sigurnija putovanja tijekom praznika, posebice nakon nedavnih tragedija, upozoravajući pritom kako će s rastom turističkih brojki rasti i šanse za nezgode.