Prva transkacija UnionPay karticom u regionu

346
UnionPay

Kao jedina banka u regionu koja je od UnionPay dobila međunarodnu licencu za eCommerce, Atlas banka AD Podgorica će 28. novembra organizovati svečanost povodom početka operativnog rada, obavljanjem prve transakcije UnionPay karticom na bankomatu u filijali banke u Atlas Capital Centru u Podgorici.

Atlas banka AD Podgorica nedavno je dobila cross border licencu najveće kineske kartične asocijacije, a do sada je tekao proces integracije u sistem. Transakciju će obaviti Wei Zhihong, međunarodni marketing direktor China Union Paya.

Time iz ove kompanije, koja pokriva 40 odsto svjetskog tržišta, žele da izraze zadovoljstvo što u svom međunarodnom portfoliju dodaju i Crnu Goru.

China UnionPay je svoje poslovanje započela u Kini 2002. godine, a 2012. je osnovala UnionPay International, sa ciljem da ono bude usmjereno na poslovanje van Kine.

UnionPay International je moderna kompanija koja je, od početne usluge omogućavanja sve većem broju kineskih turista, kompanija i poslovnih ljudi da mogu plaćati karticama China UnionPay van Kine, prešla na strategiju globalnog prihvata. U saradnji sa partnerima iz raznih zemalja iz Azije, Evrope i šire, posljednjih godina UnionPay International ubrzano širi prihvatnu mrežu UnionPay kartica na bankomatima, u POS i Ecommerce mreži, ali i omogućava izdavanje UnionPay kartica van granica Kine.

Kartice brenda UnionPay se prihvataju u vise od 160 zemalja širom svijeta, sa trendom rasta ovog broja, izvijestio je crnogorski portal Bankar.