Proljetni festival: Prodano preko 300 milijuna voznih karata za putovanje tijekom blagdana

288
kineske željeznice

Predstojeći praznik Proljetnog festivala tradicionalno je vrijeme za obiteljska okupljanja, a putna će groznica trajati 40 dana, od 10. siječnja do 18. veljače.


Najnoviji podaci kineskih željeznica pokazuju da je od 12. prosinca 2019. kada je prodaja započela prodano preko 300 milijuna voznih karata za putovanje tijekom Proljetnog festivala.

U četvrtak je zabilježen jednodnevni rekord od 16,33 milijuna prodanih karata za putovanja vlakom 31. siječnja, prvog radnog dana nakon tjednog blagdanskog novogodišnjeg praznika, priopćila je China State Railway Group Co., Ltd. (CSRC).

Oko 14,43 milijuna karata prodano je putem službenih 12306 mrežnih usluga u četvrtak, što čini 88,4 posto od ukupnog broja.

Najopularniji vlakovi tog dana su povratna putovanja u velike gradove poput Pekinga, Šangaja i Guangzhoua, za koje su karte gotovo rasprodane.

Zahvaljujući nacionalnoj promociji elektroničkih karata, putnici mogu koristiti svoje osobne karte za ulazak i izlazak na željezničke stanice umjesto papirnih karata, navodi CSRC.