Premijer Li pozvao kineski financijski sektor da bolje služi realnom gospodarstvu

389
kineski premijer Li Keqiang

Premijer Li Keqiang je u petak pozvao kineske financijske institucije da bolje služe realnom gospodarstvu i poduzmu učinkovite mjere za nošenje s financijskim preprekama s kojima se suočavaju poduzeća.

Održavanje zaposlenosti stabilnom se oslanja na brojna poduzeća male i mikro veličine, čiji razvoj zahtijeva potporu uključivog financiranja, obećavajućeg i korisnog principa, rekao je Li tijekom posjeta Banci Kine, Industrijskoj i komercijalnoj banci Kine i Građevinskoj banci Kine.

Li je potaknuo banke u državnom vlasništvu da preuzmu vodstvo u nuđenju obzirnih usluga privatnim poduzećima te poduzećima male i mikro veličine uspostavljajući uključive oblike financiranja i jačajući tržišnu vitalnost i pouzdanost korporativnog sektora.

Nakon posjeta je Li održao sastanak u Kineskoj regulatornoj komisiji za bankarstvo i osiguranja, pozivajući na više politika podrške za realno gospodarstvu, privatne tvrtke te posebno poduzeća male i mikro veličine.

Li je rekao da će se vlada pridržavati osnovnog smjera traganja za napretkom uz održavanje stabilnosti, održavanja konzistentnosti i stabilnosti makro politika i jačanja protu-cikličnih prilagodbi.