Premijer Li: Kina pozdravlja japanske investicije u Kini

279
Kina i Japan kineski premijer Li Keqiang japanske investicije u Kini

Premijer Li je u srijedu izrazio očekivanje da će japanska gospodarska zajednica iskoristiti priliku kineskog otvaranja, povećati japanske investicije u Kini i proširiti područja bilateralne suradnje radi promicanja više postignuća u trgovini i gospodarstvu.


Li je navedeno izjavio na sastanku s delegacijom poslovne zajednice Japana koju su predvodili predsjednik Japansko-kineskog udruženja gospodarstva i trgovine Shoji Muneoka, čelnik Japanske gospodarske i industrijske komore Akio Mimura i Nobuyuku Koga, predsjednik Odbora vijećnika Japanske poslovne federacije.

Kad su odnosi Kine i Japana naišli na poteškoće je japanska gospodarska zajednica ostvarila važne napore i doprinose održavanju zdravog i stabilnog razvoja kao i ubrzanju pragmatične suradnje između dvije zemlje, rekao je kineski premijer.

Kina pozdravlja japansku gospodarsku zajednicu u iskorištavanju prilike koju donosi kinesko otvaranje i povećanju investicija u Kini, proširenju područja suradnje i promicanju više suradničkih ostvarenja između dvije zemlje u trgovinskim i gospodarskim područjima, rekao je.