Premijer Li Keqiang naglašava stabiliziranje kineskih ekonomskih temelja, osiguravanje egzistencije ljudi

78
kineski premijer Li Keqiang

Kineski premijer Li Keqiang naglasio je povjerenje i napore u stabilizaciju kineskih ekonomskih temelja i osiguravanje osnovnog preživljavanja ljudi usprkos ekonomskim poteškoćama i izazovima koje donosi pandemija COVID-19.


Li, također član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), izrekao je svoje primjedbe u četvrtak na videokonferenciji sa šefovima nekoliko pokrajinskih regija o trenutnoj ekonomskoj situaciji.

U razgovoru sa šefovima Jilina, Šangaja, Jiangsua, Henana, Guangdonga i Sichuana, Li je rekao da se pandemija COVID-19 još uvijek širi, gospodarske situacije u zemlji i inozemstvu su “posebno komplicirane i sumorne”, pozivajući na suočavanje s poteškoćama i izazovima te da se jakim samopouzdanjem ojača razvojni zamah.

Mora se raditi na očuvanju radnih mjesta, osnovnog preživljavanja ljudi, tržišnih subjekata, sigurnosti hrane i energije, stabilnosti industrijskih lanaca i opskrbnih lanaca i nesmetanog rada zajednica kako bi se potaknuo gospodarski oporavak i potaknuo kvalitetan razvoj, izjavio je.