Predstavljeno nepalsko izdanje knjige “Upravljanje Kinom” Predsjednika Xi Jingpinga

948

Nepalsko izdanje knjige Predsjednika Kine, Xi Jinpinga “Upravljanje Kinom” objavljena je u nedjelju u glavnom gradu Kathmanduu.

Kako prenosi agencija Xinhua, knjigu su predstavili Predsjednik Nepala Bidya Devi Bhandari i Liu Qibao, gostujući član Središnjeg odbora Političkog ureda Komunističke partije Kine (CPC)  i voditelj Odjela promidžbe Središnjeg odbora CPC pri Predsjedničkoj kući, Sheetal Niwas.

Knjiga “Xi Jinping: Upravljanje Kinom” sadrži 79 govora, razgovora, intervjua, bilješki i pisama kineskog vođe između novembra 2012. i juna 2014. godine.

Izdavanjem knjige na nepalskom jeziku, nepalski predsjednik je izrazio uvjerenje da će ova knjiga pomoći nepalskim čitateljima da bolje razumiju Kinu i njezin razvoj, vanjsku politiku i društveni sistem.

“Ova knjiga informiše o vladajućem sistemu Kine, snovima kineskih čelnika i produbljuje naše razumijevanje svijeta. Ova vrsta publikacija će nam pomoći da bliže razumijemo Kinu i potaknuti naše kulturne odnose”, rekao je Predsjednik Bhandari u svom govoru.

Govoreći o Predsjedniku Xiu kao vizionaru i predanom lideru za kineski napredaka i prosperitet, nepalski predsjednik je rekao da je i stvar sreće imati pouzdanog prijatelja poput Kine, koji je potiče Nepal u svakom razvojnom poduhvatu.

Distribucija knjige, do sada objavljene na kineskom, engleskom, francuskom, ruskom, arapskom, španjolskom, portugalskom, njemačkom i japanskom počela je u septembru 2014. i premašila je 5,2 miliona primjeraka u oko 100 zemalja i regija, prema navodima kineske Uprave za izdavaštvo na stranim jezicima (CFLPA ).