Predsjednik Xi Jinping urgirao da se uvode inovacije u proizvodnom sektoru

847
Kineski predsjednik Xi Jinping Kineski predsednik Si Đinping

Kineski predsjednik Xi Jinping je zatražio više inovacije u proizvodnji opreme u proizvodnom sektoru kako bi se ubrzao put prema tome da Kina postane proizvodna sila i jačanju realnog gospodarstva.

Xi, koji je također generalni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjedajući Središnjom vojnom komisijom, navedenu je izjavu dao tijekom dvodnevne inspekcijske turneje u Xuzhou, istočna kineska pokrajina Jiangsu.

Vodeći domaći proizvođač Xuzhou Construction Machinery Group Co., Ltd. (XCMG), je u utorak bila prva postaja na njegovom putu.

“Inovacija je izvor osnovne kompetitivnosti poduzeća,” rekao je Xi nakon što su ga uputili u inteligentne pokretne trake XCMG-a i platforme za velike podatke. Zahvaljujući velikim strojevima koje je tvrtka sama razvila, XCMG povećava svoj udio u globalnom tržištu.

Kina bi trebala povećati ulaganja i više energije usmjeriti u istraživanje i razvoj kako bi potaknula razvoj proizvodnog sektora opreme, rekao je Xi.

“Veliki broj osnovnih tehnologija se ne može kupiti.”

Xi je urgirao da se napravi pomak s “Izrađeno u Kini” na “Stvoreno u Kini,” te je naglasak stavio na kvalitetu, ne brzinu, te je domaće proizvođače potaknuo da stvaraju vlastite marke i brendove.