Predsjednik Kine Si Đinping zahvalio članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na podršci

528
predsjednik Kine Si Đinping

Predsjednik Kine Si Đinping izrazio je zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na čestitki povodom Kineske nove godine, kao i na riječima podrške Kini u borbi protiv epidemije uzrokovane novim virusom korona.


– Iskrena želja i podrška koju smo dobili od Vas i naroda Vaše cijenjene zemlje, dodatno nam je ojačala uvjerenje i snagu za pobjedu u najskorijem mogućem periodu u borbi sa epidemijom – istakao je kineski predsjednik u pismu zahvalnosti upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH.

Si je naglasio da je od izbijanja epidemije, kineska Vlada preduzela najstrože i svestrane mjere za prevenciju i kontrolu, pridržavajući se stava najviše odgovornosti prema kineskom narodu i međunarodnoj zajednici.

– Trenutno, radovi na prevenciji i kontroli pokazuju pozitivne rezultate. Imamo uvjerenje i sposobnost da pobijedimo u ovoj borbi za prevenciju i kontrolu epidemije. Kina će nastaviti da se pridržava principa otvorenosti i transparentnosti, pravovremeno da dijeli informacije i jača međunarodnu saradnju sa svim državama uključujući i BiH, te štititi sigurnost javnog zdravstva svijeta i regiona – naveo je predsjednik Kine.

Si je naveo da pridaje veliki značaj razvoju odnosa između Kine i BiH i da je spreman, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, da ulaže napore za unapređenje bilateralnih odnosa na još viši nivo.

Foto: RTRS