Poslovni forum Kine i Rusije: Xi i Putin poslali čestitke

411
Rusija i Kina Kina i Rusija Xi Jinping i Vladimir Putin

Predsjednik Xi Jinping i ruski predsjednik Vladimir Putin su poslali čestitke energetskom poslovnom forumu Kine i Rusije koji je u četvrtak otvoren u Pekingu.

Xi je u čestitci napisao kako je sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije između Kine i Rusije pokazivalo snažan impuls i neprestan napredak u svim poljima. Posljednjih godina su ostvarena značajna postignuća u bilateralnoj energetskoj suradnji, koja je odigrala aktivnu ulogu u olakšavanju gospodarskog i društvenog napretka obje zemlje.

Xi se nada da sudionici mogu podijeliti dubinsku komunikaciju, učvrstiti konsenzus, te konsolidirati postojeću suradnju i istraživati nove prilike za suradnju u sferama trgovine energijom, investicija i financija.

Putin u svojoj čestitci napisao da je sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije Kine i Rusije stabilno jačalo i da je energetska suradnja, kao važan dio bilateralnih veza, u posljednjih nekoliko godina prošla kroz značajan napredak.

Putin je rekao kako vjeruje da sudionici iz vlada, energetskih korporacija, financijskih institucija i think-tankova mogu na forumu održati informativne i konstruktivne dijaloge, te istražiti nove vrste suradnje radi međusobne dobrobiti.