Počela sa radom 5. Svjetska internetska konferencija, Xi poslao čestitku

424
internet

Peta Svjetska internetska konferencija u srijedu je započela s radom u Wuzhenu, u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, a predsjednik NR Kine Xi Jinping poslao je čestitku tim povodom.

Svijet prolazi kroz široku i duboku znanstvenu i tehnološku revoluciju i industrijsku transformaciju, napisao je Xi u pismu.

Tebali bi smo ubrzati razvoj digitalnog gospodarstva i promicati globalni sustav upravljanja Internetom kako bi napredovali na pravedan i razumniji način, te dodali novi poticaj svjetskom gospodarstvu, rekao je Xi.

Unatoč tome što imaju različite uvjete i suočavaju se s različitim izazovima, zemlje diljem svijeta dijele potrebu za promicanjem digitalnog gospodarstva, interese u nošenju s izazovima za kibernetičku sigurnost i zahtjeve za boljim upravljanjem u kibernetičkom prostoru, rekao je Xi.

Pozvao je na konkretnu suradnju među raznim zemljama radi unapređenja međusobnog povjerenje i kolektivnog upravljanja u kibernetičkom prostoru, te stvaranja “zajednice koja dijeli budućnost u kibernetičkom prostoru.”

Tema konferencije je “stvaranje digitalnog svijeta za međusobno povjerenje i kolektivno upravljanje — prema zajednici koja dijeli budućnost u kibernetičkom prostoru.”

Xi je izrazio nadu da sudionici mogu pokazati mudrost, ostvariti konsenzus i raditi na održivom digitalnom svijetu.