Pet kineskih poduzetnika na Forbesovoj listi najmoćnijih osoba na svijetu

641
jack ma

Osnivač Alibaba Jack Ma te još četiri kineska poduzetnika nalaze se na listi najmoćnijih osoba svijeta, uz niz uspješnih političara i poslovnih lidera, sudeći prema Forbesovom godišnjem rangiranju u ovome sektoru.

Jack Ma, koji se nalazi na 28. mjestu liste, postavio je za cilj stvaranja 10 milijuna profitabilnih tvrtki i otvaranje 100 milijuna radnih mjesta u sljedećih 20 godina.

Ding Xuedong, predsjednik China Investment Corporationa, najvećeg fonda u zemlji, također je na popisu. Ding je odgovoran za usmjeravanje nevjerojatnog iznosa od navodno više od 800 milijardi američkih dolara. Ma Huateng, osnivač kineskog internetskog diva Tencenta i broj 45, pruža inovativne usluge, uključujući mobilnu hit platformu WeChat. Nekretninski tajkun Wang Jianlin i utemeljitej Baidua Robin Li također se nalaze na popisu.

Prema Forbesovoj listi top 10 najmoćnijih su sve direktori iz američkih tvrtki s kombiniranom tržišnom kapitalizacijom sredstava u vrijednosti od 3 trilijuna američkih dolara. Larry Page, izvršni direktor roditeljske tvrtke Google – Alphabet, nalazi se na vrhu ljestvice.