Pekinški Xiangshan forum zaključen s konsenzusom

573
Xiangshan forum

Osmi Xiangshan forum je u petak zaključen u Pekingu.

Tijekom foruma su poslanici proveli iskrene i dubinske interakcije koje se tiču tema uključujući “međunarodno sigurnosno upravljanje: nove ideje i pristupi,” “globalni terorizam: prijetnje i protumjere,” “suradnja na pomorskoj sigurnosti: stvarnost i vizija” i “UN-ovo održavanje mira: izazovi i suradnja.”

Kroz dane rasprave je tema “Izgradnja novog tipa sigurnosnog partnerstva ravnopravnosti, međusobnog povjerenja i suradnje na međusobnu korist,” postala konsenzus poslanika na forumu.

“Volim Kinu. To je zemlja s mnogo povijesti i prijateljskim ljudima,” rekao je agenciji Xinhua Shaun Fogarty, direktor strateških angažmana iz Obrambenih snaga Novog Zelanda. “Forum je kroz godine postajao sve veći, a šire sudjelovanje pokazuje kako je to važan dijalog koji se održava s poštovanjem.”

Liu Lin, istraživač suradnik s Akademije vojne znanosti Narodnooslobodilačke vojske Kine je rekao: “Poslanici su iznijeli mnogo inovativnih misli i ideja i postigli su konsenzus i važnosti jačanja strateške komunikacije, jačanja sigurnosnog međusobnog povjerenja i promicanje pragmatične suradnje.”