Parada za Nacionalni dan NR Kine: Sudjelovati će 15 000 pripadnika vojnog osoblja

339
parada za Nacionalni dan NR Kine Kineska narodnooslobodilačka vojska

Bit će održana velika parada za Nacionalni dan NR Kine 1. listopada.


Na paradi će sudjelovati približno 15 000 pripadnika vojnog osoblja, preko 160 zrakoplova i 580 komada naoružanja i opreme u 59 formacija i ešalona, uz pratnju Središnjeg vojnog orkestra Narodnooslobodilačke vojske Kine.

Parada u trajanju od 80 minuta, koja će prikazati vojni napredak Kine kroz proteklih 70 godina, će bit najveća u posljednjih nekoliko godina, rekao je general bojnik Cai Zhijun, zamjenik direktora Ureda Vodeće grupe za vojnu paradu i zamjenik generalnog direktora Operativnog ureda Odjela združenog stožera Središnjeg vojnog povjerenstva.

Paradi će se ukupno pridružiti 32 naoružane formacije, uključujući formacije za kopnene borbene operacije, pomorske borbene operacije te protuzračnu i proturaketnu obranu.

Dob za sudjelovanje u paradi je u širokom rasponu, rekao je general bojnik Tan Min, zamjenik direktora Ureda zajedničkog zapovjedništva za vojnu paradu i zamjenik načelnika stožera Zapovjedništva središnjeg područja Narodnooslobodilačke vojske Kine, ističući kako će na paradi sudjelovati mladi vojnici u 20-im godinama i stariji zapovjednici od preko 60 godina.