Pakistan: Kinesko veleposlanstvo potvrdilo otmicu dvoje svojih državljana u Quetti

698
Pakistan

Kinesko veleposlanstvo u Pakistanu je u srijedu potvrdilo kako su napoznati naoružani napadači ranije istoga dana u Quetti oteli dvoje državljana Kine.

Neimenovani dužnosnik kineskog diplomatskog predstavništva izjavio je za novinsku agenciju Xinhua kako nastoje dobiti više infromacija o incidentu kao i o otetima, dodajući kako su pozvali pakistansku stranu da radi na istrazi i oslobađanju otetih što je prije moguće.

Otmičari su, prijeteći oružjem, prisilili otete da uđu u auto te se nakon toga odvezli, sudeći prema lokalnim medijima koju su prenijeli riječi zamjenika glavnog policijskog inspektora u tom gradu.

Lokalna televizija Urdu TV Aaaj objavila je kako su muškarac i žena oteti nakon što su se vraćali iz restorana u dijelu Jinnah u Quetti koja je inače glavni grad pokrajine Balochistan na jugozapadu zemlje. Prema lokalnim izvješćima, prvotna nakana otmičara je bila oteti tri osobe, dvije žene i muškarca, no slučajni prolaznik uspio je spasiti jednu od žena. On je također prilikom pokušaja spašavanja ozlijeđen te je prevezen u obližnju bolnicu gdje ga je policija ispitala kao dio istrage.

Ministar spomenute pokrajine Sanaulah Zeri obaviješten je o incidentu te je uputio policiju u potragu koja je započela u svim područjima na kojima se sumnja da bi oteti mogli biti. On je osim toga naredio i standardnu proceduru koja oključuje i jamčenje sigurnosti stranaca koji rade u toj pokrajini. Prema njegovoj zapovijedi veliki broj policije je raspoređen na ulazima i izlazima iz grada gdje se provode provjere.