I ove godine Harbin festival snijega i leda u Kini oduševljava skulpturama

4026
Harbin festival snijega i leda

Međunarodni festival skulptura od leda i snijega u kineskom gradu Harbinu, koji se svake godine održava u Kini preko zime, ne prestaje da oduševljava.

I ove godine će veliki broj turista doći baš u Kinu, kako bi vidjeli najnovije, unikatne skulpture od snijega i leda za doček Nove godine.

Kineski grad Harbin – zimska prijestolnica turizma

Svake godine, već 29. godina unazad, se na sjeveroistoku Kine, u gradu Harbin, održava festival leda i snijega. Osim što snijeg sam po sebi nosi određenu dozu magije, tijekom ovog festivala snijeg postaje prava umjetnost. Ogromne skulpture od snijega i građevine od leda koje prave deseci umjetnika istovremeno ostavljaju bez daha, a kada se još osvijetle specijalnim reflektorima preko noći, magija postaje stvarnost.

Harbin festival obuhvata tri dijela festivala:

Sajam ledenih fenjera

Svet leda i snijega (otvaranje 20. prosinca)

Ledeni festival (otvaranje 5. siječnja)

Temperature u Harbinu i do -35

Izuzetno hladno vrijeme u ovom kineskom gradu, ne plaši turiste, pa festival traje i do kraja veljače, pošto se temperature spuštaju i do -35 stupnjeva. Nažalost, na kraju festivala sve skulpture koje su često replike poznatih svjetskih atrakcija se otapaju, ali se ipak niko ne potresa, jer se zna da ćemo i slijedeće godine moći da uživamo u umeću kreativnih skulptora leda i snijega, dok će ovaj grad opet posjetiti veliki broj turista.

Da li ste možda posjetili Harbin tokom festivala snijega i leda? Ako jeste, pišite nam i rado ćemo objaviti vaše utiske sa putovanja.