Otvorena “Bank of China” u Beogradu

2429

Danas je u Beogradu otvorena “Bank of China Serbia ad Beograd”, javljaju novinska agencija Tanjug i RTS.

“Dolaskom “Bank of China” očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje željezare u Smederevu”, izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Dodaje da će ovaj dan biti upamćen kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, posebno ekonomskim i bankarskim.

“Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo ‘Hestila’, naša Željezara će poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji”, rekao je predsjednik u Palati “Srbija”, na ceremoniji svečanog otvaranja “Bank of China”, koja koja će biti centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.

Nikolić kaže da je zahvalan vladama obje zemlje na poslovnosti i realizaciji dogovorenih projekata od kojih je jedan od važnijih krunisan ovom ceremonijom.

“Jedna od tema o kojima sam razgovarao sa predsednikom NR Kine Xi Jinpingom bila je dolazak ‘Bank of China’. Posebno mi je drago što je tadašnji član delegacije NR Kine predsjednik UO ‘Bank of China’ Tian Guoli i danas sa nama, rekao je Nikolić.

On je rekao da očekuje da dolazak inače četvrte najveće svjetske banke, podstakne dolazak investicija u Srbiju i da produbi već dobre odnose Srbije i Kine, unaprijedi ekonomsku saradnju i podrži zajedničke projekte kompanija iz dve zemlje, a sve u korist građana.

Predsjednik Srbije poželio je da se “Bank of China Serbia ad Beograd” razvija i uspješno posluje na regionalnom nivou, jer, kako ocjenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantuje i razvoj Srbije.

Predsjednik “Bank of China” Tian Guoli kaže da saradnja dvije zemlje daje kontinuirane rezultate a ovoga puta otvaranjem Kineske banke Srbija.

“Nadamo se da ćemo nastaviti da promovišemo bilateralnu finansijsku saradnju koja će kompanijama i narodima dvije zemlje donijeti još veću korist”, kaže Guoli.

Očekuje se da Kineska banka prati projekte kineskih kompanija u Srbiji, a da srpskim privrednicima približi veliko kinesko tržište.