Otvoren Forum o međunarodnoj komunikaciji pomorskog Puta svile

337

Forum o međunarodnoj komunikaciji pomorskog Puta svile otvoren je u srijedu 19. rujna, a održava se u obalnom gradu Zhuhaiju pokrajine Guangdong.

Tema ovogodišnjeg foruma je “Nova era, novi Put svile, novi imidž.”

Forum zajednički održavaju China Media Group (CMG) i narodna vlada pokrajine Guangdong. U svom govoru kojeg je održao tijekom svečanosti otvaranja foruma, Shen Haixiong, zamjenik ministra Ureda za javnost Centralnog komiteta KPK i Predsjednik CMG-a je rekao kako “se ove godine obilježava 40. godišnjica kineskih politika reformi i otvaranja te se također obilježava 5. godišnjica inicijative Pojas i put koju je 2013. predložio kineski predsjednik Xi Jinping. Na forumu će biti pokazane nove prakse u izgradnji Pomorskog Puta svile 21. stoljeća i promovirati razmjena novih postignuća na temelju zajedničkog razumijevanja civilizacije.” Shen Haixiong je dodao kako će China Media Group sustavno igrati svoju ulogu glasa Kine, štititi multilateralni trgovački sustav i promovirati stvaranje zajednice dijeljene budućnosti za čovječanstvo.

Ovogodišnji forum uključuje glavni forum pod nazivom Forum o međunarodnoj komunikaciji pomorskog Puta svile (Guangdong) 21. stoljeća i tri podforuma – Međunarodna promocija brendova iz Guangdonga, Tehnološka inovacija predvodi visokokvalitetni razvoj i Područje Guangdong-Hong Kong-Macao dijeli prilike za novu eru. Na forumima će sudjelovati oko 800 sudionika iz više od 30 država. Također su prije svečanosti otvaranja foruma posjetili izložbu o brendovima iz Guangdonga.