Otvaranje kineskog tržišta: Predstavljeni novi koraci

609
Kineski predsjednik Xi Jinping

Predstavljeno je pet mjera za daljnje otvaranje kineskog tržišta svijetu.


Predsjednik Xi Jinping je u petak pozvao zemlje koje sudjeluju u inicijativi Pojas i put na napredak na putu visoko kvalitetnog razvoja.

Obraćajući se svečanosti otvorenja drugog Foruma Pojasa i puta za međunarodnu suradnju, predsjednik je također obećao pet mjera za daljnje otvaranje kineskog tržišta.

Ovo je najnoviji signal koji Kina šalje svijetu. Dok postaje otvorenija, Kina neće samo promicati visoko kvalitetni razvoj zemalja Pojasa i puta, već će i stvarati nove mogućnosti za globalni rast i pomoći u unapređenju globalnog gospodarskog upravljanja.

Govoreći o širenju pristupa tržištu je Xi Jinping rekao da će Kina daljnje skratiti negativne popise i omogućiti inozemnim investitorima upravljanje tvrtkama s kontrolnim ili punim udjelom u više sektora kako bi otvorila uslužne, proizvodne i poljoprivredne djelatnosti.

Predsjednik je također obećao da će Kina stvoriti poslovni okoliš u kojem se cijeni vrijednost znanja.

Predsjednik je također obećao da će povećati uvoz robe i usluga u širem opsegu.

Što se tiče koordinacije makroekonomskih politika, Xi Jinping je obećao da se Kina neće upustiti u devalvaciju valute koja će naštetiti ostalim zemljama i da će nastaviti unapređivati mehanizam formacije valutnog tečaja i održati tečaj općenito stabilnim na razumnoj i uravnoteženoj razini.

Kao posljednje, ali ne i najmanje važno, je kineski predsjednik istaknuo provedbu politika za otvaranje Kine.

Kao najveći proizvod za javne usluge koji Kina pruže svijetu, inicijativa Pojas i put širokim potezima napreduje iz skice u sliku s rafiniranim detaljima.