Objavljena Huaweijeva bela knjiga o 5G aplikacijama

479
Huawei bela knjiga o 5G aplikacijama

Na marginama foruma Međunarodne telekomunikacione unije u Budimpešti objavljena je Huaweijeva bela knjiga o 5G aplikacijama.


Cilje je bio predstaviti scenarije za 5G aplikacije u oblastima koja će unaprediti širokopojasnu mrežu, medije i zabavu, industrijsku proizvodnju i pametni saobraćaj.

Dokument takođe poziva globalne industrijske organizacije i regulatore da aktivno promovišu strandardizaciju i dobro poslovno okruženje, koje će biti spremno da prihvati komercijalnu upotrebu 5G.

Predsednik proizvodne linije 5G u „Huaveiju“, rekao je da je komercijalna primena 5G u punom jeku. Globalno, 35 operatora u 20 država je pustilo 5G mrežu. Osim toga, 33 zemlje su dodelile 5G spektrum.

Prema predviđanjima „Huaveija“, 5G će otvoriti bilionsko tržište i investicione šanse u budućnosti. Godine 2035. 5G će generisati 12,3 biliona dolara ekonomske dobiti globalno, a 80 odsto zarade telekoma dolaziće od 5G.

U proteklih 10 godina, „Huavei“ je uložio ukupno četiri milijarde dolara u 5G mrežu, postajući lider u proizvodnji 5G čipova, proizvoda i mreže.