ZOI 2022: Najmnogoljudnija država svijeta izdašno ulaže u zimske i skijaške centre

972
olimpijske igre MOO

Nakon nogometa, Kina, domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022., ulaže ogroman novac i u zimske sportove.

Chongli je, za sada, najpoznatije kinesko skijalište. Ugostit će, naime, većinu natjecanja na pekinškim Zimskim olimpijskim igrama za nešto manje od pet godina, donosi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nakon ljetnih, kineski Peking dobio čast ugostiti i Zimske olimpijske igre 2022. godine.

Dotični zimski centar udaljen je 250 kilometara od Pekinga i trenutno je potrebno čak četiri sata za probijanje od glavnog grada do skijaških staza. Međutim, uskoro će taj put trajati tek nešto više od sat vremena, jer će u promet biti puštena brza željeznica koja je trenutno u izgradnji.

To je tek djelić kineskih ulaganja u zimske sportove. Osim što politikom i novcem osnažuju nogomet, Kina sprema pohod i na zimske sportove, odnosno zimski turizam.

Peking će ugostiti Zimske olimpijske igre, i to kao prvi grad ikada koji je spojio Zimske i Ljetne Igre, a organizacija tog togađaja 2022. popularizirat će zimske sportove.

Ulaganja u zimski turizam prije svega pogonjena su politikom. Kineski predsjednik Xi Jinping ne propušta niti jednu dobru priliku za investiranjem, a sport i turizam su u posljednje vrijeme ključne industrije u kojima Kina raste.