Međunarodna zajednica visoko cijeni velika postignuća Kine pod partijskim vodstvom

502
Komunistička partije NR Kine

U Pekingu je srijedu otvoren 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine.

Njezin glavni tajnik Xi Jinping na otvaranju je predstavio izvještaj pod naslovom: Odluka o izgradnji prosperitetnog društva na cjelovit način te ostvarivanju pobjede socijalizma s kineskim karakteristikama u novoj eri.

On se u izvještaju osvrnuo na rad koji je učinjen od održavanja 18. Nacionalnog kongresa dodajući kako je tijekom proteklih pet godina postignut povijesni uspjeh kada je riječ o reformama i otvaranju prema svijetu kao i u izgradnji socijalističke modernizacije prilikom čega su stvoreni novi uvjeti za razvoj partijskih i državnih poslova.

Iz tog razloga su mnogi uglednici iz političkih i znanstvenih krugova te medija diljem svijeta konstatirali kako je Kina pod partijskim vodstvom postigla izvanredan napredak istovremeno pridonoseći kineskoj mudrosti i državnom programu za rješavanje globalnih problema.

Član vijetnamskog partijskog Centralnog komiteta i načelnik Odjela za vanjske poslove Hoang Binh Quan, izjavio je kako je Kina nakon 18. Nacionalnog kongresa na čelu s predsjednikom Xijem Jinpingom, predvodeći kineski narod postigla nevjerojatno kada je riječ o gospodarskom i društvenom razvoju, promicala vladavinu prava na cjelovit način i strogo vladala strankom dajući niz novih ideja, koncepcija i strategija o upravljanju.

Generalni tajnik Komunističke partije u Indiji Sitaram Yechury istaknuo je da veliko dostignuće leži i u tome što je kinesko rukovodstvo prilagodilo svoje razvojne strategije vodeći zemlju prema ostvarenju ciljeva gospodarskog rasta.

Bivši veleposlanik bivše Jugoslavije u Kini Slobodan Vonković naglasio je značaj partijskog vodstva u ostvarenju razvoja i rasta.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić naveo je kako su kineska dostignuća omogućila da vanjski svijet postupno eliminira sumnje o kineskom političkom sustavu. Prema njegovu mišljenju, Kina bi trebala nastaviti vlastiti put i držati se sustava koji će donijeti uspjeh.