Malci postigli rekord u na kineskim kinoblagajnama

719

Američki 3D film Malci, ili u originalu Minions 3D, postigao je novi rekord na kineskim kinoblagajnama kada je riječ o kategoriji animiranih filmova.

Sa zaradom od nekih 123 milijuna yuana odnosno oko 20 milijuna američkih dolara tijekom proteklog vikenda Malci su premašili rekord koji je postavio film Kung fu panda koji je dosad bio na vrhu po zaradi prvog dana prikazivanja.

”Mislim da je glavni izazov bio ispričati priču s Malcima, napraviti ih te svakom dati njegovu osobnost i nastojati uključiti ih u čitavu priču. Mislim da su to bili temeljni izazovi.” – objasnio je redatelj Kyle Balda pokušavajući dodatno razložiti sve teškoće prilikom stvaranja novog nastavka franšize Despicable me.

Film kazuje priču o tri žute pilule koje se nalaze na uzbudljivom putovanju svijetom u nastojanju da pronađu novog zlog vođu kojeg će slijediti.

”Prekrasna stvar s Malcima je ta da oni imaju isti učinak na svakom jeziku, ovo je fizička komedija jer iza svega što kažu stoji njihova neodoljivost i pokreti. Čak i kad ih ne razumijete jasno vam je što se događa. Jednostavno ih volite čak i onda kada nastoje biti, znate, pomalo zločesti. No ne mogu jer su oni slatke male žute pilule koje su neodoljive.” – izjavila je poznata glumica Sandra Bullock koja je utjelovila Scarlet Overkill, ambicioznu zlikovku.

Potrebno je naglasiti i kako je debi s Malcima bio 48% uspješniji od onoga koji je postignut s Despicable me 2. Ako kombiniramo s ukupnom zaradom ostvarenom u SAD-u od 332 milijuna američkih dolara, svjetska pomama za malim žutim pilulama dosad je osigurala utržak od preko jedne milijarde američkih dolara.