Mađarska: Kineski ZTE predstavio usluge ”pametnog grada”

782
ZTE

Vodeći kineski proizvođač telekom opreme, korporacija ZTE, u četvrtak je u mađarskom okrugu Pešt predstavila najvažnije značajke svog programa ”Smart City”.

Ovaj program je pogodan za javne uprave i vlade.

”Mađarska je zemlja koja želi postati sve više i više konkurentnija za investitore, a sa programima ‘Smart City’ ona i njezini gradovi će postati mnogo prikladniji i učinkovitiji za strane investitore,” izjavio je za novinsku agenciju Xinhua u kratkoj pauzi na svečanom događaju predsjednik ZTE-a za Mađarsku Liu Xiaokang.

”U pregovorima smo s nekoliko gradova, s nekima iz okruga Pešt, s nekima iz drugih dijelova Mađarske, kako bi im pružili rješenja u sektorima od prijevoza, preko obrazovanja do zdravstva i uprave,” dodao je Liu naglašavajući kako se veseli dobrim rezultatima.

Predsjednik okružne skupštine Istvan Szabo istaknuo je kako ZTE već ima pionirski program sustava ”pametnog parkiranja” u Szentendreu, gradiću nedaleko Budimpešte.

”No to je tek početak. … Moramo unaprijediti naše gradove na razinu 21. stoljeća, no u cilju donošenja promjena u gradiće mi moramo početi mijenjati naše gradove,” istaknuo je Szabo.