Ljetni Davosov Forum: Kineski premijer poziva na zajedničku zaštitu multilateralizma i slobodne trgovine

215
Ljetni Davosov Forum

Kineski premijer Li Keqiang u ponedjeljak je pozvao na zajedničko očuvanje multilateralizma i slobodne trgovine, kako bi se održao otvoreni, uključivi svjetski gospodarski sustav.


Li je to izjavio na sastanku s Klausom Schwabom, izvršnim predsjednikom Svjetskog Gospodarskog Foruma (WEF), u gradu Dalian, pokrajini Liaoning, tijekom Godišnjeg Sastanka Novih Prvaka 2019., također poznatog kao Ljetni Davosov Forum.

Suradnja između Kine i WEF-a započela je gotovo istodobno s reformom i otvaranjem Kine. Plodonosna i učinkovita suradnja dviju strana nije samo potaknula kinesku reformu i otvaranju, nego je također pružila važnu platformu za raspravu o svjetskom gospodarskom upravljanju, kazao je Li.

Kina je spremna ojačati svoje partnerstvo s WEF-om i proširiti suradnju na različitim platformama, istaknuo je premijer Li.

WEF je predan postizanju cilja održivog razvoja i pridaje veliku važnost suradnji s Kinom, kazao je Schwab, obećavajući zajednički unaprijediti bilateralnu suradnju kako bi bolje služio razvoju Kine.