Lin dan i Li Xuerui u drugom krugu

847

Kineska badmintonska zvijezda Lin Dan ušao je u sljedeću rundu, pobjedivši američkog rivala na Svjetskom prvenstvu koje se održava u indonezijskoj Jakarti u organizaciji Svjetske badmintonske federacije (BWF).

Kineski igrač izjavio je da je više zabrinut zbog predstojeće konkurencije iz Azije.

“Muški pojedinačni igrači iz Japana i Indije u posljednje vrijeme su se značajno poboljšali. Tako da moram dati 100 posto od sebe da bi pobjedio te mlade igrače.”

Sljedeći rival s kojim će se Lin Dan suočiti je Daniel Paiola iz Brazila, koji zauzima 75. mjesto na svjetskoj ljestvici.

Što se tiče drugih mečeva, malezijska zvijezda Lee Chong Wei ušao je u drugi krug nakon što je bez izgubljenog seta porazio konkurenta iz Litve. Bivši svjetski broj jedan vratio se u natjecanje nakon osmomjesečne zabrane zbog dopinga.

Lee Chong Wei do sad nije osvojio titulu ni na Svjetskom prvenstvu ni na Olimpijskim igrama.

U ženskoj konkurenciji je kineska Li Xuerui ušla u drugi krug, pobjedivši Bugarkinju Petju Nadelčevu s rezultatom 21-10, 21-11.

Dosadašnja prvakinja Carolin Marin također je prošla u sljedeći krug, no bila su joj potrebna tri seta da porazi konkurenticu iz Malezije. Favoritkinja iz Španjolske sljedeći meč će odigrati s Pai Yu-Po iz Tajvana.

U kategoriji mješanih parova Liu Cheng i Bao Yixin iz Kine uspjeli su poraziti dvojac iz Japana.

Još jedan kineski par, Zhang Nan i Zhao Yunlei, također je prošao, nakon pobjede nad parom iz Kanade.