Lego sklopio partnerstvo s kineskim Tencentom radi razvoja internetskih igara

861
Lego

Proizvođač igračaka Lego Grupa je sklopio partnerstvo s Tencentom, jednom od najvećih internetskih tvrtki u Kini, radi razvoja internetskih igara za djecu, objavljeno je u ponedjeljak.

Lego je u objavi za tisak rekao kako će dvije tvrtke surađivati na širokom rasponu digitalnog sadržaja i digitalnih platformi za kinesku djecu. Partnerstvo uključuje razvoj Lego video zone za djecu na Tencentovoj video platformi i upravljanje licneciranim igrama pod markom Lego.

Lego je privatna tvrtka u obiteljskom vlasništvu sa sjedištem u Billundu u Danskoj poznata po igračkama. No, rastuća konkurencija iz digitalnih alternativa je počela ugrožavati tvrtku. U rujnu je Lego izvijestio o svom prvom globalnom padu prodaje nakon više od desetljeća, te je smanjio broj zaposlenika za 8%.

Osim što je vlasnik WeChata, kineske najpopularnije komunikacijske aplikacije koju koristi gotovo milijarda korisnika, Tencent je vodeći igrač u Kini što se tiče razvoja video igara, sa strateškim investicijama u inozemne proizvođače mobilnih igara.

“Suočeni s tendencijom sve mlađih korisnika interneta, suradnja između Lego Grupe i Tencenta može iskoristiti tehnološka i inovativna sredstva radi izgradnje zdravog internetskog okruženja za djecu,” rekla je Anna Gao, potpredsjednica tvrtke Tencent Games.